Offrecord

Červencové změny v českých médiích

Efekt mávnutí motýlích křídel s největší pravděpodobností potvrdil Radim Jančura, jenž své nejstarší žluté autobusy vnitrostátních linek ozdobil podobiznou Bc. Milana Chovance. Tento krok nečekaně rozvířil i mediální trh, konkrétně vydavatelství Economia.

V částečné návaznosti na cenzurování rozhovoru s Jančurou, publikovaném (a poté staženém a opětovně publikovaném) na serveru Aktuálně.cz, se mnoho karlínských kluků rozhodlo poohlédnout po nějakém „nezávislejším“ médiu (což při pohledu na současnou vlastnickou strukturu domů může být oxymorón).

Jak jste si mohli přečíst v předchozím článku, trh se rozrostl o nové jméno v podobě stránek Seznam.cz. A právě tuto variantu vyhodnotilo mnoho z novinářů, hledajících onu kapku nezávislosti, jako tu nejsprávnější. Do služeb červeného S tak nově vstoupila legenda komentátorů Jindřich Šídlo, dále redaktoři Václav Dolejší, Radek Nohl či Lucie Stuchlíková. Zličínskému gigantovi se ještě před řádným startem dostalo posil, s nimiž nás nejspíš nezklame.

Ve Vinohradské ulici jsou seismologické aktivity na denním pořádku už od ledna a ani v červenci, kdy půlka Rozhlasu monitoruje průjezdnost cest do Chorvatska, neustaly a dosadily další vlnu šéfredaktorů. Český Rozhlas Dvojka bude nově řídit Martin Groman, novinář, historik a předseda Sdružení Ferdinanda Peroutky. Klára Lukešová-Stejskalová se nově stala šéfredaktorkou zahraničního vysílání Radio Praha.

Okurková sezóna se naplno projevila ve výběru nových titulů. Preolympijskou náladu využila Vltava Labe Media k launchi televizního týdeníku TV sport, dopřávajícího mužům nad 30 let informace o tom, k čemu si v průběhu týdne budou moci otevřít pivo. Na září pak byla oznámena další porce tištěného obsahu FTV Prima, která ve spolupráci s Bauer Media začne vydávat nový časopis Ano, šéfe!

Předolympijská obálka týdeníku TV sport

Škatulata v pohybu

Monika Mudranincová je novou šéfredaktorkou lifestylového časopisu Marianne. Dosud působila jakožto šéfredaktorka přílohy MF Dnes City Life.

Mateřská dovolená Lenky Vlčkové přišla vhod Janu Zelenkovi, který se tak nově stane šéfredaktorem časopisu Epocha.

Obchodní ředitel TV Nova Jan Vlček (úplně jiný Vlček) se stal zároveň i jedním ze tří jednatelů této televize.

Do Mladé fronty přišel na pozici key account manažera Libor Rys.

Překvápko měsíce

Jaroslav Tvrdík je mužem mnoha talentů, který se ve světovém byznyse i bez znalosti cizího jazyka pohybuje jak ryba ve vodě. Okusil a umí snad všechno. Ministroval, řídil aerolinie i paroubkovský politický marketing. Jeho kvalit a pružnosti si dnes mimořádně cení čínská společnost CEFC, která se „Luftjardu“ rozhodla dosadit do klíčových společností, které v Čechách zakoupila (lze je poznat podle toho, že mají ve znaku červenou pěticípou hvězdu).

Jaroslav Arséne Wenger Tvrdík tak bude nově dohlížet nejen na výsledky svého oblíbeného týmu, ale vstoupí i do mediální arény v rámci vydavatelství Empresa Media (vlastnící nejmenovanou televizi) a v předsednictvu Médea Group, coby místopředseda představenstva. Výčet jeho chucknorrisovského CV tak evidentně ještě zdaleka nekončí.