Offrecord

Červnové změny v českých médiích

Offrecord

Vydavatelství Czech News Center, které vydává například Blesk či Reflex, přidalo do svého portfolia český rodinný web Mimibazar.cz. CNC nákup pomůže k většímu provázaní jeho titulů a ke zvýšení neinzertních tržeb.

Každých šest měsíců bude pod křídly vydavatelství Burda vycházet nový časopis Loving. Těžit bude z mixu rozhovorů, vztahových poraden, psychologie a zdraví. Šéfredaktorkou je Stanislava Lindenthalová Pecková, která novou povinnost přibírá ke stávající funkci šéfky publicistiky v Marie Claire. Časopis cílí na mladé lidi mezi dvaceti a čtyřiceti, kterým je sympatický koncept slow living.

První a možná poslední vydání časopisu Prima Zoom vyšlo 22. června díky spolupráci Primy a Lidových novin. Pokrývá podobná témata jako stejnojmenná televizní stanice, tedy vědu, techniku a přírodu. Pilotní číslo vyšlo v nákladu 50 000 výtisků a právě jeho prodejnost rozhodne o jeho další budoucnosti.

Fanoušci kopané mají další důvod k radosti. V nákladu 1500 výtisků vychází nový čtvrtletník Football Club, složený z příspěvků sportovních novinářů z ČR i zahraničí. Časopis pod vedením Karla Häringa vdává spolek Klub přátel Josefa Masopusta prostřednictvím KPJM Agency.

Škatulata hejbejte se

Novou marketingovou ředitelkou skupiny Mafra se po odchodu Jakuba Strýčka stala Miroslava Plánková. Ta do Mafry přichází z Unileveru, kde pracovala jako shopper a customer marketing manager.

Na nově zřízenou pozici výkonného ředitele ve vydavatelství Mladá Fronta nastupuje Jan Mašek, který dříve nasbíral zkušenosti s řízením firem a obchodem v různých firmách na Slovensku a v Rumunsku. Potřebu nového člověka v nejvyšším vedení společnost argumentuje rozšířením portfolia a velkým počtem nadcházejících projektů.

Petr Zettner vystřídá na pozici šéfredaktora rádia Junior Šárku Fenykovou, která stanici vedla necelý půl rok. Zettner pracuje v rámci Českého rozhlasu již 14 let, dříve zastával různé funkce v Rádiu Impuls či v České televizi.

Perlička na konec

Tři roky trvající spor mezi tehdejším reportérem Jiřím Fröhlichem a televizí Prima je u konce. Podle soudu byl jeho vyhazov neoprávněný. Fröhlich tehdy zaskočil za moderátora Diváckých zpráv, který nebyl ve studiu, a tím popudil šéfku vysílání Jitku Obzinovou. Rozsudek je nepravomocný.  V současnosti pracuje Fröhlich jako mluvčí České obchodní inspekce.