Offrecord

Říjnové změny v českých médiích

Nový zpravodajský projekt Czech News Center, o němž jsme informovali minule, již začíná nabírat konkrétní obrysy. Start, pod názvem Info.cz, je naplánován na 17. listopadu.

Kromě Michala Půra v něm budou hrát klíčové role například Zdeněk Fučík, Markéta Žižková a Radka Zítková z Eura, Lukáš Pospíšil z ČT nebo Pavel Štrunc z FTV Prima. Info.cz bude dle vyjádření CNC zpracovávat menší množství zpráv, než většina ostatních zpravodajských serverů, avšak témata budou rozpitvána do větší hloubky a uváděna do celkového kontextu. Cílem je získat víc jak milion reálných uživatelů do roka.

Novinkou v CNC je také web VIP Sport. Ten kombinuje styl Blesku a Deníku Sport a pod slovy „VIP“ nehledejme nic sofistikovanějšího, než všechny mediálně známé sportovce. Stránka tak na jednom místě poskytuje lačným českým čtenářům relevantní informace o tom, jak se jejich idolům daří v turnaji / zápase / (posteli).

Trh tištěných médií ale během října zchudl. Končí totiž tištěné legendy středoškolských lavic – pánský Maxim a ženský InStyle. Důvodem, proč Burda Praha přestane tyto tituly vydávat, jsou nízké příjmy z inzerce i distribuce. Maxim ale končí mimo jiné i kvůli stále více patrnému odklonu mužského publika od zájmových časopisů (kam, veřte nevěřte, Maxim spadal). Burda své portfolio odlehčila i o titul Hrej.cz, který prodala eshopu Xzone.

Svět médií v říjnu 2016 přišel i o tištěnou verzi týdeníku Šíp (Vltava Labe Media).

Vydavatelství Economia koncem října podepsalo smlouvu o pokračování exkluzivní spolupráce s online projektem DVTV. Podepsán byl kontrakt na dodávání exkluzivního videoobsahu po dobu dalších tří let. Smlouva by měla vést i k dalšímu rozvoji DVTV – v plánu je vznik nového studia a zařazení dalších žánrů (glosy, diskuze) do repertoáru.

Škatulata v pohybu

Miloš Varga opustil místo obchodního ředitele v Mafře, nahradil ho Jiří Otevřel.

Šéfredaktorem Psychologie dnes se stal Matyáš Zrno (dříve ČT, LN, Respekt).

Novým ředitelem sekce nových médií v TV Nova je Piotr Kocel. Nahrazuje Petra Horáka, který se stane Kocelovým zástupcem.

Překvápko měsíce

Je až s podivem, že téměř každý měsíc tuto rubriku opanuje TV Barrandov – není za tím ani záměr, ani schválnost. Nově uvedený pořad Vlivní zkrátka splňuje všechny základní prvky bizáru.

Manželka kancléře prezidenta republiky Alexandra Mynářová (Nosková) zde „nešetří“ kolegy svého muže a ve svém pořadu se snaží ryze publicistický žánr nakombinovat s lifestylem a talkshow. Pokud vás na televizní obrazovce nepřekvapí tohle, tak už nic.