Offrecord

Květnové změny v českých médiích

Vydavatelství Burda pustila do světa první číslo nového magazínu Baví mě žít, které cílí na ženy starší padesáti let. Šéfredaktorkou je Jana D. Divišová, dlouholetá redaktorka Vlasty. Měsíčník vychází v tištěném nákladu 60 000 výtisků a v návaznosti na něj bude vycházet i měsíčník Baví mě žít Křížovky. Cross promotion obou titulů má za cíl vybudovat z Baví mě žít silnou lifestylovou značku.

Mladá Fronta startuje nový unisex magazín Esence, který vychází z původní čínské verze. Časopis pod vedením Jana Müllera v nákladu 25 000 výtisků je k dispozici jako příloha týdeníku Euro.

Na děti od dvou let bude cílit nový časopis Puntík, povede jej autorka dětských knih Eva Bavorová. Titul z portfolia Mladé Fronty tak cílí na zatím nepokrytou skupinu, většina časopisů pro děti je totiž určena předškolákům.

Překvápko měsíce 

Fanoušci golfu už na stáncích nenajdou magazín For Golf, přejmenoval se totiž na Premium Golf. Nová je i grafická a obsahová podoba, která si dává za cíl časopis přiblížit náročnějšímu publiku. Mírným redesignem mimo jiné prošla i Ona Dnes, příloha MF Dnes zaměřená na ženy.

Tvůrčí skupina, jež stojí za internetovým pořadem Slow TV, nově spouští i experimentální Slow Radio, kde si můžete poslechnout přenos z jedné jihočeské lokality, vyhlášené výskytem ptactva a lesní zvěře.

Týdeník Echo už nově nevychází v pátek, ale ve čtvrtek a s vyšší cenou. Čtenáři nově zaplatí 49 korun místo stávajících 42 Kč. Zdražení časopis argumentuje použitím kvalitního papíru oproti konkurenci.

Poslední květnový den končí jedna éra České rozhlasu. Od června totiž v Česku startuje řádné digitální rozhlasové vysílání. Do listopadu by se mělo pokrytí rozšířit natolik, že si digitální rozhlas bude moct poslechnout 40 % Čechů.

Škatulata v pohybu

Společnost Seznam má nového obchodního ředitele. Stal se jím Martin Švarc, jenž doposud ve firmě pracoval v oddělení obchodního rozvoje. Nahradil po osmi letech ve funkci Martina Heisiga, který se rozhodl z firmy Iva Lukačoviče odejít.

U Seznamu ještě chvíli zůstaneme. Investigativní reportér Karel Hrubeš se po roční pauze, kde byl členem týmu videozpráv české internetové jedničky, vrací zpět pod křídla vydavatelství Mafra, a to konkrétně do redakce MF Dnes, kde už předtím dva roky pracoval.

Filip Černý odešel z pozice šéfredaktora online zpravodajství České televize. Po více než dvou dekádách ve veřejnoprávní televizi plánuje krátkou profesní pauzu a poté obnovení kariéry v online zpravodajství. Pozici po jeho odchodu převzal dosavadní šéfeditor webu ČT24 Karel Tinl.